lørdag den 6. august 2011

Hvem er de egentlig?

Tænkte om jeg lige skulle lave en lille præsentation af mine arvinger, fugleunger, prinsesser, monstre, børn (kært barn har jo mange navne).

Mathilde: Første fødte; på en regnfuld august nat i 2004 på Horsens sygehus. Og hun har bare været verdens nemmeste barn fra dag ét! Altid glad, tilfreds og fornuftig; en rigtig spille-nørd (PS3, Wii, PC, Nintendo DS - you name it og jeg garanterer, hun lærer det i løbet af 20 minutter). Hun elsker rutchebaner og det kan næsten ikke blive vildt nok! Hun er en rigtig læsehest og elsker Bibelhistorier (tror det er fordi de er så blodige; come on Kain og Abel...) og har fundet ud af at bogstaver som regel giver mening, når man sætter dem sammen. Hun bliver belæst, det er jeg ikke i tvivl om.
Hun er i høj grad filosofisk, og tænker meget over livets mange store spørgsmål (så som hvorfor skyer aldrig er ens; hvordan det ser ud i Himlen når man er død; hvorfor Sarah fra X-factor vil være kæreste med en pige and so on). På et eller andet tidspunkt skriver hun speciale i oldtidshistorie, teologi eller subatomisk partikelforskning. No doubt! Og så tegner hun. Tegner, farver, maler med ALT, der på nogen måde kan give lidt farve fra sig. Hun vinder ind på folk med sit intellekt og kvikke kommentarer samt hendes tilpasningsevne og rummelighed. Hun gider ikke starte et skænderi blot grundet stædighed.

Cornelia: Diktatoren... Need I say more (stakkels storesøster)? Født en iskold januar aften i 2006 på Horsens sygehus, hvor der lå 30 cm sne både da vi kørte på sygehuset og derfra igen et døgn senere. Hun har fra starten været et fantastisk temperamentsfuldt barn, og det har taget tid for mig at lære hende at kende. I grove træk var hun utilfreds, indtil hun fik lært at tale, hvilket hun så også gjorde til perfektion da hun fyldte to år, og siden da har vi forstået hinanden! Når hun har sat sig noget for, er der INTET, der kan ændre hendes beslutning. Go for the kill, my child - intet mindre kan gøre det. Enten er hun viljestærk eller også bare stædig. Hun er lige så videbegærlig som sin søster, og skal helst være dér, hvor der sker noget. Hun spiller også en del, men hvis ikke hendes søster gider fortælle hvordan  man gør, kan det være ligegyldigt. Og hun klipper i ALT (også morens Marimekko voksdug) og tegner ligeledes på ALT (også soveværelsesvæggen og nægter sig altid skyldig)! Hun charmer vildt og uhæmmet; uden at sige en lyd, kan hun charme sig ind på folk. Hun går ikke af vejen for et friskt lille skænderi med sin mor, hvor ingen sætning går under 140 decibel. Hun elsker dyr (vitterligt ALLE dyr), og melder sig på et tidspunkt ind i en dyreaktivistforening, tror jeg. Og nåhr ja, så emigrerer hun på et eller andet tidspunkt et sted hen, hvor de mangler en Diktator. Hun går ikke ind for demokrati. Det er "my way or the highway".

Selvfølgelig indeholder mine børn mange flere værdier, evner og egenskaber end de ovenfor nævnte, men for de af jer, der ikke kender dem (indgående), beskriver dette dem ret godt. Så giver det nok lidt mere mening at Mathilde har ondt af ham "Josus" på korset, og Cornelia går i spåner over en ninja-snegl, der er hoppet(?) over hegnet i børnehaven (flabede dyr).

Konklusion: Dejlige børn :o)

1 kommentar:

  1. Kære Gitte - stor ros til forfatteren. Det er rigtig godt skrevet. Fængende og sjovt at læse, og ikke mindst ubeskrivelig tæt på sandheden.
    Og selvfølgelig også stor ros til dine herlige børn :-)
    Stort knus fra morfar
    PS Og Gitte, jeg tror du skulle skrive en bog. Måske noget á lá "Koen har 4 hjørner" :-)

    SvarSlet